Calculatorul de rate

Cum te poate ajuta un calculator de rate în alegerea unui credit potrivit pentru nevoile tale?

Simplu! Pe lângă faptul că îți oferă transparență în ceea ce privește ratele, dobânda și comisioanele , este util și pentru o simulare de credit, fără a merge fizic la instituțiile financiare.

În primul rând trebuie să știi ce este un calculator de rate și cum se folosește. El te poate ajuta să afli dacă poți rambursa banii fără să afectezi cheltuielile necesare familiei.

Calculatorul de rate calculează rata creditului pe care tu o vei plătii lunar, estimând dobânda anuală efectivă (DAE), graficul de rambursare al creditului și costul total al acestuia, astfel că tu vei știi ce credit este mai potrivit pentru tine.

Modul de utilizare al unui calculator de rate este simplificat, astfel că este ușor de utilizat de către toți clienții. În plus, indiferent de programul de lucru al instituțiilor financiare, tu poți folosi calculatorul de rate în orice moment al zilei.

Pentru a calcula rata lunară a unui credit, dar și suma totală pe care o vei avea de achitat până la finalul creditului, trebuie să selectezi creditul dorit de tine. După ce ai ales creditul, introduci suma pe care dorești să o împrumuți și durata în care dorești să rambursezi toți banii. Calculatorul de rate v-a calcula în timp real rata lunară, valoarea totală de plată și dobânda anuală efectivă.

Poți încerca diferite șcenarii, înainte de a avansa cu cererea de împrumut. Astfel că poți vedea dacă te avantajează o sumă mai mică pe termen scurt sau o sumă mai mare pe o perioadă îndelungată.

Atunci când îți calculezi rata pe cont propriu, înțelegi mai bine angajamentul pe care îl faci cu institutul financiar, dar și accesibilitatea împrumutului.

Important e să verifici dacă rata lunară se încadrează în bugetul tău. Sfat: Încearcă o perioadă mai mare de rambursare, pentru a-ți micșora rata.

După ce ai făcut acești pași și dacă rata creditului și perioada de rambursare te avantajează, poți alege în continuare data scadentă din fiecare lună la care dorești să rambursezi banii. Aceasta poate coincide cu data la care primești salariul de la angajator.După ce ai făcut acești pași și dacă rata creditului și perioada de rambursare te avantajează, poți alege în continuare data scadentă din fiecare lună la care dorești să rambursezi banii. Aceasta poate coincide cu data la care primești salariul de la angajator.

La Ontopay, prima rată de credit poate diferi, în funcție de alegerea datei scadente în intervalul dintre data semnării contractului și plata primei rate (minim 5 zile și maxim 30 zile). Pentru restul ratelor de credit, data scadentă va fi cea menționată în calculatorul de rate, iar ratele sunt egale.

Creditele se acordă pe o perioadă cuprinsă între 1 lună și 60 luni. DAE variază între 0% și 150,45%, în funcție de suma împrumutată și perioada de rambursare.

În continuare, dacă ai găsit creditul potrivit pentru tine, trebuie să accesezi butonul “Aplică” și să completezi cererea online pe www.ontopay.ro. Durează mai puțin de 10 minute.

În concluzie, folosind un calculator de rate înainte de orice împrumut, poți afla care este cel mai avantajos credit pentru nevoile tale fără să afectezi bugetul familiei.