Avantajele și dezavantajele unui împrumut pe termen scurt

Avantajele acestor produse financiare facile i-au determinat pe mulți să apeleze la ele, mai ales atunci când se găseau într-o situație dificilă din punct de vedere financiar. Creditele rapide pe termen scurt sunt produse care la prima vedere sunt menite să acopere un gol financiar din buzunarul clientului.

În prezent, baza creditelor rapide pe termen scurt a rămas în Instituțiile Financiare Nebancare. Iar când vine vorba de accesări, predomină cele online. Varianta online de accesare a acestor credite a devenit una extrem de rapidă. Procedura de accesare online este una simplistă, fără bătăi de cap: completezi formularele online puse la dispoziție, încarci documentele solicitate și aștepți aprobarea. Dacă ți se aprobă împrumutul, primești banii în contul bancar. La unele IFN-uri toată operațiunea se derulează și în câteva ore, inclusiv cu primirea banilor în cont.

Avantajele unui împrumut rapid pe termen scurt:

  • Este foarte simplu să soliciți un împrumut – intri pe site-ul IFN-ului și completezi un formular. (www.ontopay.ro)
  • Este comod – totul se realizează online. Nu trebuie să mergi până la sediu ca să depui actele sau să semnezi contractul.
  • Este rapid – obții banii în cont mult mai rapid decât la bancă
  • Nu îți iei un angajament de lungă durată față de creditor. Cu un împrumut rapid, returnezi banii pe o perioadă mai scurtă de timp. Tu alegi ziua scadentă a ratei în funcție de ziua în care primești salariul.
  • Nu ai nevoie de garanții, giranți sau teancuri de documente, doar încarci în aplicație o poză cu buletinul.
  • Dacă nu poți returna împrumutul la data aleasă de tine, poți prelungi perioada de rambursare, plătind o dobândă penalizatoare de 3%/zi din capitalul restant.
  • Poți aplica pentru un împrumut chiar dacă nu ai istoric la Biroul de Creditare.

Dezavantaje:

  • Nu ai garanția că solicitarea ta va fi acceptată – Creditorul analizează cererea ta și decide dacă îți acordă împrumutul.
  • Sumele pe care le poți împrumuta sunt destul de mici. Te ajută doar în rezolvarea unor probleme obișnuite sau unor nevoi urgente.

În concluzie, un împrumut rapid pe termen scurt poate fi rezolvarea problemelor tale urgente, însă nu te poate ajuta în cazul în care ai nevoie de mai mulți bani pentru o achiziție importantă, cum ar fi o locuință.