Reconversia profesională – investește în tine!

Un credit de nevoi personale poate fi folosit în mai multe direcții, nu doar pentru achiziționarea unor produse pe care ni le dorim (mașină, telefon, etc.). Acesta poate fi utilizat pentru dezvoltarea noastră profesională, utilizând creditul pentru a ne perfecționa în domeniul în care lucrăm sau chiar pentru a învăța un domeniu nou. Astfel, putem avansa mai rapid în carieră și să trecem mai ușor peste inflație.

Vremurile se schimbă și dacă acum câțiva ani oamenii aveau percepția că un loc de muncă este permanent, aceasta s-a schimbat și tendința este de a testa cât mai multe locuri de muncă și domenii de activitate diverse până la găsirea unui loc cât mai potrivit nevoilor și dorințelor personale.

În ziua de azi, un loc de muncă bun nu mai este reprezentat doar de un salariu cu multe cifre, ci de echilibru între viața profesională și personală, flexibilitate și beneficii extrasalariale (asigurare privată de sănătate, tichete de masă, tichete de vacanță, teambuilding-uri, etc.)

Atunci când simțim că ceea ce facem nu ne mai reprezintă, ne scade motivația și începem să căutăm altceva care ne face fericiti. De aceea, trebuie să găsim un loc de muncă unde împărtășim același sistem de valori cu echipa și compania respectivă.

Dacă simți că locul de muncă actual nu te mai face fericit și ai idee despre direcția profesională în care vrei să mergi , reconversia profesională poate fi soluția. De exemplu, poate în prezent ai un job pe același domeniu cu facultatea pe care ai făcut-o, însă ți-ai dat seama că nu te reprezintă și vrei altceva.

Pentru a avea succes în noul domeniu care te pasionează, deși poate nu ai experiență, trebuie să faci cursuri de specializare pentru a fi pregătit pentru următorul loc de muncă. Poți apela în acest sens la un specialist din domeniul care te interesează. Alege un credit rapid de la Ontopay, pentru a avea resursele necesare și acces la cele mai bune cursuri de specialitate. Astfel, poți obține o diplomă acreditată după terminarea cursului.

Reconversia profesională înseamnă o schimbare importantă în carieră și poate să fie într-un domeniu adiacent sau chiar unul cu totul diferit de cel în care ai activat până în prezent.

Poți face cursuri de specializare cu un profesionist în domeniu, să participi la conferințe și workshop-uri pentru a fi cât mai bine pregătit.

Trebuie să știi că acest drum este pentru oricine nu se mai regăsește în ceea ce face. Poți face reconversie profesională la 25, 30 sau 45 de ani. Poți să îți găsești oricând fericirea într-un domeniu nou.

Care sunt avantajele unui nou start în cariera ta?

• Câștiguri financiare mai mari

Atunci când te nemulțumește salariul tău actual și nu mai este în concordanță cu creșterea prețurilor de pe piață sau poate că s-a mărit familia și mai mulți membrii au nevoie de mai mulți bani, este necesară o reconversie profesională . Motivele sunt diferite de la persoană la persoană și fiecare este îndreptățit să își caute un loc de muncă mai bun.

• Motivația unui nou început

Poate că știi tot ceea ce ține de domeniul tău de activitate și nu te mai poate surprinde nimic. Ți-ai pierdut motivația și simți nevoia de o nouă provocare. Astfel că unii oameni aleg un domeniu cu totul nou, iar alții sunt atât de buni în ceea ce fac, încât își deschid propria afacere, conexă cu domeniul în care au lucrat până acum. Ambele reprezintă o provocare nouă și satisfăcătoare, ce poate duce la o motivație ridicată.

• Program flexibil și mai mult timp liber

Programul obișnuit de muncă nu mai funcționează pentru tine și simți că nu ai suficient timp să faci ceea ce îți place cu adevărat. De exemplu, dacă îți place să călătorești, dar nu ai timp din cauza jobului care e de luni până vineri și 100% de la birou, cu siguranță te-ar face mult mai fericit un job remote pentru o companie sau chiar să devii un freelancer priceput pe un domeniu căutat, care poate fi practicat de oriunde.

Sigur, toate acestea înseamnă timp și bani, dar gândește-te că investești în tine și-n dezvoltarea ta pentru un viitor mai bun.

Dacă îți e teamă să faci această schimbare pentru că resursele financiare sunt o problemă, poți accesa un împrumut rapid pentru nevoi personale de pe www.ontopay.ro. Acesta te poate ajuta pentru achitarea cursurilor de specializare, dar și pentru a acoperii întreaga perioadă cât te pregătești pentru noul domeniu în care vrei să activezi.

În concluzie, o reconversie profesională te poate ajuta să faci ceea ce îți place, într-un mediu de lucru plăcut și cu un salariu satisfăcător.