Administrarea eficientă a bugetului cu ajutorul unui credit
Bugetul personal este printre cele mai importante concepte ale finanțelor private. Într-un buget personal sunt identificate toate sursele de venit și cheltuieli.
În funcție de raportul dintre venituri și cheltuieli, se pot contura mai multe tipuri de bugete:
1. Buget excedentar - atunci când veniturile sunt mai mari decât cheltuielile
În acest caz, putem vorbi despre investițiile pe care le putem face cu banii care ne rămân după achitarea tuturor cheltuielilor lunare. De asemenea, pentru a nu rata eventuale oportunități de investiție, un credit rapid pe termen scurt ne poate ajuta să ajungem la independența financiară pe care ne-o dorim cu toții.
2. Buget echilibrat - atunci când veniturile sunt egale cu cheltuielile
Dacă în fiecare lună nu îți mai rămân bani în plus după ce achiți toate plățile lunare, poți apela la un credit simplu care să îți rezolve problemele. Acesta îl poți achita în maxim 3 luni, perfect cât să reglezi bugetul familiei, dar și să cauți un loc de muncă mai bine plătit.
3. Buget deficitar - atunci când cheltuielile sunt mai mari decât veniturile
Aici situația este puțin mai dificilă. În această situație sunt foarte multe persoane din întreaga țară. Pentru a trece peste o perioadă în care cheltuielile te depășesc și nu le mai faci față, îți recomandăm să îți recalculezi bugetul familiei tale și să optezi pentru un credit rapid pe perioadă mai lungă, pentru a avea rata mai mică, dar și un buget mare la îndemană pentru acoperirea cheltuielilor importante. Creditul este cea mai optimă variantă pentru tine până reușești să îți organizezi mai eficient banii sau chiar să îți schimbi locul de muncă. De asemenea, cu banii luați poți începe cursuri pentru dobândirea unor aptitudini noi ce te pot ajuta să avansezi în carieră.
Până la momentul în care te decizi să apelezi la un credit rapid, trece pe o hârtie într-o parte veniturile și în cealaltă parte toate cheltuielile efectuate în ultima lună sau în ultimele două luni. Acest pas te va ajuta să înțelegi pe ce se duc banii și să stabilești cum să-ți gestionezi cheltuielile.
Împarte cheltuielile în 3 categorii:
- Cheltuieli fixe care trebuie plătite pentru a evita penalizările și aici incluzi rata la credit, întreținerea, lumina, telefonul, etc.
- Cheltuieli flexibile și aici intră bugetul pentru mâncare, produsele pentru uz personal, vacanțe, etc.
- Cheltuielile cu impozitul la casă, cu asigurările la casă și mașină. Acestea trebuie plătite de regulă anual sau trimestrial.
O metodă eficientă, care te ajută să economisești, este regula 50/30/20: în mod ideal, ar trebui să aloci maximum 50% din buget către plățile fixe, 30% este procentul din venituri pe care este bine să îl economisești. Acești bani pot merge într-un cont de economii, la bancă, sau îi poți investi, pentru ca pe termen lung să contribuie la creșterea veniturilor. 20% din ceea ce câștigi lunar sunt costurile flexibile.
Gestionarea bugetului este primul pas spre a avea control total asupra banilor câștigați. De asemenea, dacă te organizezi corect vei reuși să îți plătești datoriile existente. Iată de ce avantaje te poți bucura:
- Vei cheltui banii inteligent pe lucrurile de care ai nevoie;
- Vei economisi bani pentru că nu vei mai cheltui pe lucruri neesențiale;
- Vei pune bani deoparte pentru cheltuieli neprevăzute, cum ar fi o defecțiune la mașină;
- Nu vei mai cheltui mai mult decât câștigi.
După ce ai reușit să strângi o sumă considerabilă de bani în fondul de urgență, poți începe să îți îndeplinești dorințele. Este mai ușor să te motivezi să pui deoparte bani atunci când ai un scop clar. Poate o vacanță într-un loc în care nu ai mai fost? Poate un nou telefon? În continuare, trebuie să ai și o dată limită până la care îți dorești să economisești o anumită sumă de bani.
Dacă totuși ești genul de persoană care chiar nu reușește să economisească sau ai un venit lunar foarte mic, poți accesa o linie de credit de pe www.ontopay.ro. Durata creditului este de până la 12 luni, cu posibilitatea de prelungire și poți retrage banii doar când ai nevoie. Iar dobânda pe care o plătești este doar pentru suma utilizată. De asemenea, pe site poți calcula rata lunară în funcție de perioada în care dorești să achiți creditul dar și de suma de care ai nevoie. Noi îți punem la dispoziție un calculator de rate pentru a alege cel mai eficient credit pentru nevoile tale. Așa că nu mai amâna rezolvarea problemelor tale. Poți să scapi de stresul cheltuielilor la un click distanță. Suntem aici pentru tine!