Motive pentru care să nu împrumuți bani de la prieteni

Lipsa banilor este o problemă care poate provoca și mai multe neplăceri dacă nu este gestionată corect. Este un lucru extrem de incomod să vorbești despre asta, dar cu siguranță te-ai aflat și tu în situații aemănătoare în care ai avut crize financiare și ai căutat bani cu disperare. Chiar dacă prietenii par a-ți fi la îndemână, astăzi îți vom prezenta câteva motive pentru care nu merită să faci acest lucru.

1. Împrumuturile între prieteni creează situații stresante

Atunci când apelezi la un împrumut de la un prieten, de foarte multe ori nu ajungeți să stabiliți câteva condiții ce țin de termenul pentru rambursarea banilor. Astfel, nu știi care sunt așteptările lui și până când este dispus să aștepte, iar incertitudinea creează situații stresante.

2. Cel care împrumută se simte dator mai mult decât este

Postura aceasta este descrisă de un proverb vechi care spunea: ,,Cel care ia cu împrumut devine robul celui care dă cu împrumut”. Fix aceasta este postura în care te afli atunci când ai luat bani de la cineva. Simți că trebuie să-i mulțumești mereu și te simți mult mai îndatorat, chiar și moral, decât este cazul.

3. Ai parte de situații stânjenitoare

O situație extrem de neplăcută este să ți se reamintească continuu că ai o datorie sau să eviți să te întâlnești cu persoana care te-a împrumutat. Din aceste cauze, discuțiile care ar putea interveni între voi doi sunt tensionate și astfel ajungeți să vă evitați în mod reciproc.

4. Împrumutul unui prieten nu îți este un real ajutor

Atunci când împrumuți bani consideri că ai fost ajutat, însă, în realitate ți s-a deschis calea spre un interes. De la prieteni poți cere un sfat mai degrabă decât bani.

Pentru a ieși dintr-o situație grea în care banii reprezintă singura modalitate de soluționare, mai bine apelezi la un credit rapid.

Nimic mai simplu! În primul rând trebuie să alegi un tip de credit de pe site-ul www.ontopay.ro și să îți faci cont de client. După aceea, trebuie să urmezi pașii de completare a cererii de credit și să încarci documentele necesare. Dosarul tău va fi analizat pentru pentru a fi siguri că ești eligibil pentru tipul de credit pe care l-ai ales. În cazul în care nu te încadrezi la creditul ales, noi v-om face o ofertă potrivită pentru venitul tău, astfel încât să îți fie cu adevărat de ajutor și să nu te îndatorezi mai mult decât trebuie.

Astfel scapi și de problemele financiare și de stresul de a cere bani cu împrumut de la prieteni și a te simti mai dator decât ești defapt. Iar avantajul este că totul se face online și nu e nevoie de drumuri inutile și de clasicele dosare cu șină.